3/4/12

ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ, ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ;

3 Απριλίου 2012
Γράφαμε χθες για την υπερβολική ευκολία με την οποία εξαγγέλλονται μέτρα που φιλοδοξούν, σύμφωνα με τους εμπνευστές τους, μέσα 2-3 εβδομάδες να λύσουν προβλήματα χρόνων, που πλέον απειλούν την κοινωνία. Το παράδειγμα αφορούσε την εξαγγελία υγειονομικών μέτρων για τους λαθρομετανάστες.

Ένα μέτρο που προβλέπει ακόμη και τη νοσηλεία σε δημόσια νοσοκομεία, όσων λαθρομεταναστών βρεθούν με λοιμώδη νοσήματα. Θα τους σταματούν στο δρόμο υποτίθεται, θα τους παίρνουν αίμα, θα γίνεται μικροβιολογικός έλεγχος και αν βρεθούν να νοσούν, θα νοσηλεύονται! Είναι προφανές πως τίποτα απ' όσα εξαγγέλθηκαν δεν θα ισχύσει, γιατί πρώτα απ' όλα, από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις σκούπα της αστυνομίας, οι περισσότεροι λαθρομετανάστες εξαφανίστηκαν από τους δρόμους και τα γνωστά τους στέκια.

Όσοι δούλευαν θα συνεχίσουν να δουλεύουν, απλώς όσο θα υπάρχει η απειλή της σύλληψης τους, δεν θα φαίνονται. Το δεύτερο είναι πως ακόμα και αν τους βρουν και τους ελέγξουν, πού θα τους αναζητήσουν εάν από τον μικροβιολογικό έλεγχο προκύψει νόσημα; Τρίτον τα ποσοστά των παράνομων μεταναστών που νοσούν από λοιμώδες νόσημα είναι υπερβολικά υψηλά, σύμφωνα με τα επίσημα χείλη, μάλιστα ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για την επανεμφάνιση “ξεχασμένων” ασθενειών, όπως χολέρα, φυματίωση, ελονοσία. Αυτό που θερίζει δε, είναι το AIDS, καθώς η αύξηση υπολογίζεται σε 1000%, σε σχέση με το 2010!

 Υπάρχει κανείς σοβαρός άνθρωπος που να πιστεύει πως τα δημόσια νοσοκομεία, που πλέον δυσκολεύονται να νοσηλεύσουν τους Έλληνες πολίτες, είναι σε θέση να δεχτούν μερικές χιλιάδες λαθρομετανάστες; Τέταρτον και κεφαλαιώδες, που ζούσαν μέχρι χθες οι κύριοι Λοβέρδος και Χρυσοχοϊδης; Σε άλλη χώρα, ήταν υπουργοί σε άλλη κυβέρνηση, άλλου κόμματος; Τι έχει κάνει μέχρι τώρα ο υπουργός Υγείας, για ένα πρόβλημα που υπήρχε πάντα και που ο ίδιος σήμερα χαρακτηρίζει “βραδυφλεγή βόμβα”;

 Ακόμη και αν είναι ειλικρινείς οι προθέσεις τους, δεν πρέπει να απολογηθούν γιατί έφτασε εδώ που έφτασε η κατάσταση; Να μιλήσουν για τις παραλείψεις του παρελθόντος και για τα λάθη τους; Ο Χρήστος Παπουτσής έφυγε από το υπουργείο του με μηδενικό έργο, για να γίνει Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και να σώσει τη χώρα. Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, μετά και την ατυχή δήλωση του περί μνημονίου που υπέγραψε αλλά δεν διάβασε. Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχοντας αντιληφθεί πως δεν είναι διασφαλισμένη με τους όρους του παρελθόντος η επανεκλογή του, επιδίδεται στις συνήθεις πρακτικές του λαϊκισμού.

Πάνω απ' όλα όμως είναι υπουργοί της κυβέρνησης που από τον 2009 διαχειρίστηκε το πρόβλημα, με παταγώδη αποτυχία όπως αποδείχθηκε. Γιατί όσα δεν έγιναν από το 2009 έως το 2012, θα γίνουν μέσα στον Απρίλιο; Λογικά ή πρέπει να είναι κανείς χοντρόπετσος, ή να πιστεύει πως απευθύνεσαι σε αδαείς και αφελείς! Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση! που απειλεί την κ αποτελεί βραδυφλεγή βόμβα για την κοινωνία, ενόσω έχεις υπάρξει μεγαλουπουργός στην κυβέρνηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου