12/6/12

ΘΑ ΣΩΘΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΠΑΡΤΙΔΑ;

12 Ιουνίου 2012

Καθώς ζυγώνουν οι εκλογές είναι ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Τη Δευτέρα το πρωί η πιθανότητα η να ξυπνήσουμε σε μια “άλλη χώρα” είναι μεγάλη, καθώς όλα κρέμονται από μια κλωστή, που είναι έτοιμη να σπάσει.

Αυτή ακριβώς την ώρα που διαβάζετε τούτες τις γραμμές, μερικές χιλιάδες συμπατριώτες μας αποσύρουν από τις τράπεζες τις αποταμιεύσεις, τους κόπους μιας ζωής, φοβούμενοι είτε ένα ενδεχόμενο μπάχαλο τη Δευτέρα το πρωί στα γκισέ των τραπεζών, είτε την αιφνίδια επιστροφή στη δραχμή.

Με έκπληξη διαπιστώνουν οι περισσότεροι, ακόμη και τώρα, σε συνθήκες ομαλότητας υποτίθεται, πως υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες, λόγω έλλειψης ρευστότητας, να εξυπηρετηθούν. Την ίδια ώρα επίσης, κάποιοι άλλοι συμπατριώτες μας, έχουν σταματήσει να λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή, αδυνατώντας να καταβάλλουν από την τσέπη τους στον φαρμακοποιό της γειτονιάς, το κόστος των φαρμάκων. Στο δίλημμα φαγητό ή φάρμακο, επιλέγουν το πρώτο, ειδικά αν έχουν προστατευόμενα μέλη, παρά τον κίνδυνο που μπορεί να εγκυμονεί η επιλογή αυτή στην υγεία τους.

Τα αντίστοιχα παραδείγματα που μαρτυρούν την σταδιακή αποσύνθεση του κράτους είναι άπειρα. Από τον κίνδυνο διακοπής της ηλεκτροδότησης, λόγω αδυναμίας προμήθειας καυσίμων και οικονομικής καχεξίας της ΔΕΗ, μέχρι τις μεγάλες ελλείψεις σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, όπως τρόφιμα, φάρμακα και πρώτες ύλες, στους επόμενους 1-2 μήνες, καθώς έπαψαν να προμηθεύουν τη χώρα μας βασικοί προμηθευτές του εξωτερικού.

Πλέον απέχουμε ελάχιστα από τον εφιάλτη και την κόλαση της ολοκληρωτικής κατάρρευσης. Τα πράγματα είναι ακριβώς έτσι και δεν υπάρχει ίχνος υπερβολής στην περιγραφή της κατάστασης. Όποιος ισχυρίζεται οτιδήποτε άλλο, απλώς λέει ψέμματα και προσδοκά να κερδίσει από το χάος που θα δημιουργηθεί. Αυτό που προέχει, είναι να σωθεί η παρτίδα. Να αναστραφεί η ροή των εξελίξεων, που σήμερα οδηγεί στον όλεθρο. Να σταματήσει το κακό εδώ και να αρχίσουν να γίνονται βήματα προς την κατεύθυνση της σταθεροποίησης της κατάστασης.

Να εξασφαλιστεί αρχής γενομένης την επομένη των εκλογών, η πολιτική ομαλότητα. Να αμβλυθούν οι εντάσεις και οι αντιπαραθέσεις και να υπάρξει μια οργανωμένη και συστηματική προσπάθεια να κλείσουν οι πληγές που αιμορραγούν. Να διασφαλιστούν οι πόροι για την επαναλειτουργία όλων των δομών του κράτους και να καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να υπάρξει κοινωνική συνοχή. Να παρθούν άμεσα όλα εκείνα τα θεσμικά μέτρα, που θα αποφορτίσουν την κοινωνία από την οργή που ξεχειλίζει.

Αν θέλουν τον κόσμο με το μέρος τους, πρέπει να καταργηθούν όλα τα προνόμια που σκανδαλίζουν. Η βουλευτική ασυλία, η βουλευτική σύνταξη, τα βουλευτικά προνόμια (ατέλειες, παροχές), να μειωθούν δραστικά οι αμοιβές τους, να μειωθεί στο μισό η χρηματοδότηση των κομμάτων, να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών κλπ. Αλλιώς οι επόμενες εκλογές είναι κοντά και τότε οι δημαγωγοί του σήμερα θα βρουν πεδίο ελεύθερο για πειράματα και παιγνίδια, πάνω στο κουφάρι της χώρας.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος13/6/12, 12:17 π.μ.

    ΔΕΝ ΘΑ ΞΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΟΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΔΙΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ. ΤΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΛΙΓΟ "ΧΛΩΜΟ" ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.ΙΣΩΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΡΙΜΗΝΟ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΥΡΙΖΑ.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟ ΠΩΣ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ ΚΟΥΡΕΜΑ ΟΜΟΛΟΓΩΝ (ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ) ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ.Η ΧΩΡΑ ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΦΘΗΝΑ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ.Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΔΙΔΑΞΕΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΔΙΧΑΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΣΚΕΨΗ "ΑΚΡΑΙΑ".ΤΟ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΝΟΗΜΑ.ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΟΥ ΚΤΛ ΛΕΙΤΟΥΓΕΙ ΑΚΡΑΙΑ.ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΝΤΟΝΕΣ ΣΥΓΚΙΝΙΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ......."ΟΠΩΣ ΕΣΤΡΩΣΕΣ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΣ" ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΧΑΣΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή